Spring rolls

Už dlhšie skladujem doma ryžový papier a robím si chúťky na Spring rolls, známe aj ako Jarné rolky. A konečne som sa odhodlala, aj keď sa priznám, že som ich ešte nikdy nejedla v reštaurácii, naštudovala som si ich veľmi dôverne osobne, prostredníctvom internetu a vďaka podrobného opisu mojej polovičky.

Pripravila som si ryžový papier, v špajzke vyhrabala kapustu a mrkvu, v sušených zásobách sójovú drť a pustila som sa do experimentovania. Samozrejme, môžete použiť aj mleté bravčové, ale ja mletému mäsu neverím, jedine že by mi ho pred očami pomlel lokálny mäsiar. Môžem vám ale povedať, že vegetariánska verzia stála za tiež za to, čo ocenila moja polovička. On síce sóju nemusí, ale ja som mu aspoň dokázala, že sója je fajn, len ju treba vedieť dochutiť. 🙂

Prajem veľa zábavy pri rolovaní a dobrú chuť!

Veronika

Jarné rolky

By Admin Published: máj 14, 2013

  • Yield: 18 roliek (6-8 Servings)
  • Prep: 30 mins
  • Cook: 30 mins
  • Ready In: 60 mins

plnený ryžový papier zeleninkou

Ingredients

Instructions

  1. Najskôr si pripravíme sóju podľa návodu. Teda zalejeme vriacou vodou, osolíme a ja som kvôli chuti priliala aj trocha sójovej omáčky.
  2. Kapustu nakrájame na pásiky. Mrkvu nastrúhame na hrubom struháku. Malo by ich byť 50 na 50.
  3. Sóju zlejeme a zlev si necháme. Na panvičke sóju opražíme tak, aby sme odparili prebytočnú vodu. Pridáme zeleninu a zalejeme zvyšným zlevom. Dusíme až do odparenia.
  4. Pripravíme si veľkú misu alebo tanier s horúcou vodou. Vezmeme jeden papier a namočíme asi na 5 sekúnd.
  5. Papier otrasieme a prenesieme na tácku. Vezmeme tak dve lyžice zmesi a položíme na papier.
  6. Najskôr preložíme spodnú časť papiera a utesníme zmes.
  7. Potom preložíme bočné okraje a zarolujeme.
  8. Hotové rolky poukladáme tak, aby sa nedotýkali, lebo sa lepia. Necháme vychladnúť a uschnúť.
  9. Rolky vypražíme v kokosovom oleji. Podávame so sójovým olejom a sladkou chilli omáčkou.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress