Pšeno

Pšeno je vlastne lúpané proso. Je to obylina, v Čechách známe pod názvom Jáhly. Často si ho ľudia zamieňajú s kuskusom, alebo kuskus je drobná guličkové cestovina (menšia než tarhoňa). Aj spôsob prípravy je odlišný. Zatiaľ čo kuskus zalejeme vriacou vodou a necháme pod pokrievkou napučať, pšeno varíme podobne ako ryžu.

Našla som na internete inšpiratívny recpept na pšeno s cukinou, ktorý som si obohatila, doplnila a vylepšila baklažánom, koreninkami a celé som to zapiekla so syrom. Na toto obdobie ideálny recept, odporúčam vyskúšať.

Dobrú chuť, Veronika

Zapečené pšeno so zeleninou

By Admin Published: júl 15, 2013

  • Yield: 1 misa (4 Servings)
  • Prep: 30 mins
  • Cook: 30 mins
  • Ready In: 60 mins

S cukinou, baklažánom, cibuľkou a syrom.

Ingredients

Instructions

  1. Na olivovom oleji opražíme cibuľku.
  2. Cukinu a baklažán si nakrájame na kocky. Pripravíme si bylinky.
  3. Všetko vložíme do panvice, posypeme ľanom, osolíme, okoreníme a s troškou vody podusíme.
  4. Hrnček pšena uvaríme podľa návodu: Najskôr ho zalejeme vriacou vodou, scedíme a dáme variť s rovnakým množstvom vody. Pridáme aj trocha soli a olivového oleja.
  5. Pšeno zmiešame so zeleninou a vylejeme do misy. Postrúhame syrom a dáme zapiecť do trúby.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress