Mungo curry

Nedávno som na internete objavila recept, ktorý ma veľmi zaujal a to tým, že ide o curry, alebo kari a aj tým, že všetky ingrediencie mám vždy v zásobe doma. Takže kedykoľvek sa môžem postaviť a uvariť to. A tak sa aj stalo. Recept som si trocha upravila a pustila sa do pikantného experimentu.

Od Michaely sa mám veeeeeľa čo učiť, tak odporúčam mrknúť na originál recept!

Tento indický recept obsahuje samé korenisté dobrodružstvá ako kurkuma, sladké curry, štipľavé curry, chilli, garam masala. Základom je použiť správne množstvo, aby žiadne nevyčnievalo z radu a pritom spolu vytvorili súhernú zostavu.

Vyskúšajte, ochutnajte, experimentujte a hlavne nezabudnite, kari sa podáva v dvoch miskách, ryža oddelenie.

Dobrú chuť, Veronika

Kari s mungo fazuľov

By Admin Published: august 6, 2013

  • Yield: 2 hrnce (4 Servings)
  • Prep: 15 mins
  • Cook: 45 mins
  • Ready In: 2 hrs 0 min

V paradajkovej omáčke a kari ryžou s hrozienkami

Ingredients

Instructions

  1. Šálkočku ryže opražíme na oleji, pridáme soľ, hrozienka a zalejeme dvoma šálkami vody. Varíme podľa návodu.
  2. Mungo si namočíme hodinku dopredu. Potom zlejeme, zalejeme 300ml vody, pridáme kurkumu a bobkový list. Privedieme do varu a následne varíme do mäkka na miernom ohni.
  3. V druhom hrnci rozpálime maslo ghee, pridáme rímsku rascu a opražíme. Pridáme paradajkové pyré, garam masala, čili korenie. Pomiešame a pridáme fazuľky mungo, posolíme.
  4. Podávame oddelenie v dvoch samostatných miskách.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress