Makovníček

Ako vášnivá milovníčka maku som hľadala recept, kde by sa dal mak využiť trocha netradičnejšie. Moja mamina robí koláč, ktorý nazvala „Koláč darebnej gazdinky“ a je veľmi podobný tomuto môjmu. Avšak, ja som do cesta použila mak mletý a špaldovú múku. Použila som sušené brusnice a hrozienka, ale odporúčam použiť aj nejaký druh orechov, ako to robí moja mamina 🙂 Ona svoj koláč natiera džemom a pokvapká čokoládou na varenie. Ja som dala džem do cesta a použila kvalitnú 70% čokoládu na poliatie. 🙂

Dobrú chuť, Veronika

Makový koláč

By Admin Published: jún 10, 2014

  • Yield: 1 plech (8-10 Servings)
  • Prep: 15 mins
  • Cook: 45 mins
  • Ready In: 60 mins

Vynikajúci a ľahký koláč, ktorý miesto múky obsahuje aj mletý mak

Ingredients

Instructions

  1. Nachystáme si všetky ingrediencie, vrátanie mletého maku. Ja som polovicu medu nahradila pšeničným sirupom, nakoľko je menej sladký. Dá sa použiť aj ryžový, kukuričný, hocijaký sirup alebo slad.
  2. Múku preosejeme, zmiešame s makom a kypriacim práškom.
  3. Pridáme vajcia, med (prípadne med so sirupom), rozrobené sójové mlieko (podľa návodu) a hrozienka. Ja som použila ja brusnice a pár lyžíc jahodového jamu BIO značky Sonnentor.
  4. Zistila som, že môj citrón nebol bio, preto som miesto čerstvej citrónovej kôry použila sušenú pomarančovú kôru BIO značky Sonnentor.
  5. Koláč som piekla v klasikom plechu vymazanom olejom a strúhankou na cca 180 stupňov asi 35-45 minút. Na záver som vo vodnom kúpeli roztopila horkú čokoládu 70% BIO značka VIVANI a potrela koláčik.

WordPress Recipe Plugin by ReciPress

CATEGORIES